top of page
IMG-20201018-WA0000_edited.jpg

Onze stichting

Stichting KolenkitKoks

Om de koks uit de Kolenkitbuurt te ondersteunen in hun weg naar ondernemerschap in de catering, hebben we Stichting Kolenkitkoks opgericht. Zo werkt het team samen met een betrokken bestuur om richting te geven aan het platform.

We vertellen je graag meer over onze doelstellingen als stichting en het bestuur stelt zich graag even aan je voor!

Pita Variety

Onze doelstellingen

Het opleiden, ondersteunen en mentoren van talentvolle vrouwen met een afstand tot de formele arbeidsmarkt.

In Amsterdam West zit veel verborgen talent. Vrouwen met veelal een niet-westerse migratie achtergrond die geweldig kunnen koken maar de weg naar de formele arbeidsmarkt niet voldoende kunnen vinden. 

De stichting maakt het mogelijk deze vrouwen op te leiden en te trainen in de professionele kneepjes van het vak. Na de training doen ze werkervaring op binnen de stichting, waarbij ze intensief begeleidt worden en maandelijks gebruik kunnen maken van het mentorprogramma. Dit programma bestaat uit thema-bijeenkomsten en individuele begeleidingsmomenten.

Het faciliteren van opdrachten, productverkoop en samenwerkingen voor de koks.

De stap naar ondernemerschap is vaak te groot om zelfstandig te nemen. Met KolenkitKoks bouwen we ondersteuning in, de koks voeren zelf de catering uit maar het team regelt de acquisitie, financiën en administratie. Al werkende krijgen de koks hierin steeds meer eigen verantwoordelijkheid en werken toe naar het compleet zelfstandig aannemen en uitvoeren van opdrachten.

Ook regelt Kolenkitkoks verkooppunten (zoals de webshop) voor producten die de koks maken en ondersteunen we bij het opzetten van samenwerkingen tussen de koks en andere organisaties.

Roasted Eggplants

Het bestuur

Het bestuur van Stichting KolenkitKoks bestaat uit leden met affiniteit en verbinding met zowel de buurt, onze doelstellingen als de catering/horeca sector. De bestuursleden denken actief mee over de activiteiten van de stichting en hebben zeer veel hart voor de zaak!

foto roel.jpeg

Roel Neuraij

Penningmeester

"Mijn naam is Roel Neuraij. Naast een studie Filosofie werk ik als kok en schrijver. In de periode 2018 tot 2021 heb ik in de Kolenkit aan verschillende gemeenschapsprojecten mogen werken en nu kan ik als penningmeester van de KolenkitKoks bij de buurt en haar mensen betrokken blijven."

foto ashley_edited.jpg

Ashley Duijveman

Voorzitter

"Mijn naam is Ashley Duijveman, naast mijn werk als makeup artist werk ik als community manager bij horecazaak The Villy. Mijn doel hier is om de kwaliteiten van de buurt onder een dak samen te brengen. Zo heb ik ook kennisgemaakt met de KolenkitKoks. Een initiatief waar ik maar al te graag onderdeel van ben. Ik hoop zo mijn creativiteit voor de buurt in te zetten."

Gerrit-Jan Smit

Secretaris

foto gerrit_edited.jpg

"Mijn naam is Gerrit-Jan Smit, voornamelijk vind je mij met eten in mijn mond en het liefst iets wat ik nog niet ken. Een van mijn hobby's is boodschappen doen en het liefst op de markt of in een supermarkt waar ik maar een klein deel van de producten ken. Als docent/kok ontwikkel ik lesprogramma's en workshops gericht op eten en identiteit, eetcultuur, status en het sociale aspect van eten. Via mijn vorige werk als sociaal ontwerper ben ik in contact gekomen met verschillende koks uit de buurt waar we samen regelmatig kookte. Ik kijk er daarom erg naar uit om meerdere van deze momenten te mogen hebben de komende tijd bij KolenkitKoks!

bottom of page